Поліція затримала наркодилера, який продавав наркотики в Телеграмі та через «закладки»

21-річний уродженець Тернопільщини налагодив канал постачання та збуту наркотиків на території Прикарпаття.

Злочинну схему викрили слідчі слідчого управління (детективи) поліції в Івано-Франківській області спільно з фахівцями кібербезпеки СБУ. Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Впродовж семи місяців правоохоронці проводили комплекс заходів, збирали необхідну доказову базу та документували злочинну діяльність фігуранта.

«В ході слідства встановлено, що зловмисник створив та адміністрував Телеграм-канал, в якому продавав наркотичні засоби. Фігурант отримував гуртові партії заборонених речовин. Зберігав та фасував на «дози» за місцем проживання, а збував «товар» шляхом закладок по місту. Окрім цього розсилав замовлення потенційним споживачам по Україні за допомогою сервісу поштових відправлень. Розрахунок за незаконні послуги він отримував на банківську картку», - повідомили у поліції.

За місцем проживання наркодилера проведено кілька обшуків. Вилучено наркотичний засіб «марихуану», комп’ютерну техніку, в якій зберігалась база потенційних споживачів, банківські рахунки тощо. Все вилучене скеровано на проведення відповідних експертних досліджень.

За даним фактом слідчі розслідують кримінальне провадження, що розпочате за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Затриманому слідчі повідомили про підозру, судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.