На Калущині відзняли епізод акції «Незламна мужність поколінь»

У грудні 2022 року в області стартувала мистецько-патріотична акція «Незламна мужність поколінь», яка проводиться з метою вшанування захисників України та відзначення 80-річчя створення УПА.

Акція має патріотичний характер та відбуватиметься упродовж року в кожному районному центрі та всіх 62 громадах Івано-Франківщини.

Калуська громада приймає естафету 19 лютого. Мистецькі заходи відбуватимуться у КЗ «ПК «Юність».

«А сьогодні події відтворювалися у місцях бойових звитяг вояків УПА– у Чорному лісі (с.Бережниця, с.Грабівка). Калуське Міське Телебачення спільно Управління культури, національностей та релігій м. Калуш за участю студентів Фахового коледжу культури і мистецтв відзняли історичний епізод «Повстанська Калущина». Сюжет постановки побудовано на основі реальних подій, описаних у книзі «Національно-визвольна боротьба та підпілля ОУН на Калущині в 1944-1946 р.р.», автори - наукові співробітники КЗ «Музейно-виставковий центр» Іван Тимів, Людмила Андрійчук та доктор історичних наук, професор кафедри філології та перекладу ІФНТУНГ Олег Малярчук», - повідомив міський голова Калуша Андрій Найда.

Режисер – Леся Піцик, заступник начальника управління культури, національностей та релігій міської ради.

Загалом, мистецько-патріотична акція в області триватиме до 6 грудня 2023 року.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.