Прикарпатка, яка виправдовувала російських окупантів, відсидить більше року у тюрмі

Калуський міськрайонний суд виніс вирок прикарпатці, яка виправдовувала російську агресію.

Обвинувачена вчинила поширення, а також публічне використання символіки комуністичного режиму, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, а також поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування та глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України.

Жінка зареєструвалась у соцмережі «Однокласники» як Людмила Зайцева відвідувала проросійські групи, поширювала та публічно використовувала заборонену законом символіку комуністичного режиму, знаючи при цьому, що комуністичний режим визнано в Україні злочинним. На своїй сторінці розмістила світлину із зображенням символіки комуністичного режиму, а саме: серп, молот, що перехрещені між собою на тлі червоного прапору та портрет Леніна.

«У невстановлений досудовим розслідуванням час у громадянки України сформувалась упереджене негативно-оціночне, зневажливе уявлення до української влади, внаслідок чого вона на противагу діям органів державної влади умисно, публічно розпочала виправдовувати, визнавати правомірною, заперечувати збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, виправдовувати, визнавати правомірною, заперечувати тимчасову окупацію частини території України, а також глорифікувати осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочату у 2014 році та представників збройних формувань Російської Федерації», - йдеться у вироку суду.

Обвинувачена в судовому засіданні вину визнала повністю, обставини вчинення нею кримінальних правопорушень підтвердила в повному обсязі відповідно до викладеного. Зазначила, що дійсно тривалий час поширювала та публічно використовувала символіку комуністичного режиму, а також поширювала інформацію, яка виправдовувала збройну агресію Російської Федерації проти України та підтримувала дані дії. Обвинувачена щиро розкаялася у вчиненому та просила суворо її не карати.

Суд визнав жінку винуватою та за сукупністю злочинів призначив остаточне покарання 1 (один) рік 1 (один) місяць позбавлення волі без конфіскації майна.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано, а в разі подання апеляційної скарги - після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції, якщо вирок суду не скасований.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.