На війні загинув прикарпатець Богдан Романчук

На війні загинув прикарпатець Богдан Романчук з Рогатинської громади.

Зв'язок з Богданом обірвався 7 грудня. Тривалий час доля бійця невідома, але нещодавно його тіло опізнали.

Розвідник 1 розвідувального відділення 3 розвідувального взводу розвідувальної роти загинув 7 грудня на острові Білогрудий, Скадовського району, Херсонської області. Разом із побратимами поліг в бою з ворожими підрозділами рф.

Народився загиблий Герой 14 травня 1989 року у с.Потік нашої громади. Навчався у початковій школі в рідному селі та Рогатинській гімназії ім. Володимира Великого. Відтак фахову освіту здобув у Львівській філії Дніпровського національного університету залізничного транспорту. Певний час працював на «Львівській залізниці».

Для Богдана воєнне пекло почалось до повномасштабного вторгнення. Тоді, коли вперше стріляли в людей. Наш земляк був учасником Революції гідності. А коли рф нахабно вдерлася в Україну, активно долучився до волонтерського руху. Возив найнеобхідніше військовим у напрямку Маріуполя.

«Допомагав хлопцям, старався знайти для них харчі, амуніцію інші потрібні речі. Між них почувався, як вдома, навіть залишався на нічліг в бліндажах, готував щось смачненьке», - згадує рідний брат Мирон.

Згодом Богдан Романчук чітко вирішує захищати Батьківщину у складі добровольчих формувань. Рік провів у зоні АТО.

Повернувшись додому, мріяв долучитися до пожежної дружини у Рогатині, хотів пов’язати своє життя з захистом людей від стихії. Але доля розпорядилася інакше. Спочатку наш Захисник їздив з братом на заробітки за кордон, потім - знайшов своє кохання. У місті Лева познайомився з дружиною Яриною й у вересня 2020 року побралися. У любові молоде подружжя старалося облаштувати своє сімейне гніздечко. Та в життя знову вдерлася війна.

28 лютого 2022 року Богдан знову добровольцем попрямував на фронт. Був у найгарячіших точках. Дуже став у нагоді бойовий досвід, який допомагав земляку та його побратимам повертатися з найскладніших завдань.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.