Організатора секс-вечірок взяли під варту без права внесення застави

Блогер «п’яних» вечірок Андрій Ярина, якого підозрюють у поширенні порнографічного контенту, залишатиметься під вартою до 1 квітня без права внесення застави. Такий запобіжний захід підозрюваному обрав сьогодні, 3 лютого, Шевченківський райсуд Києва. Про це повідомляє із зали суду кореспондентка Суспільного.

На лаві підсудних опинився 19-ти річний Андрій Ярина. Саме він був ведучим трансляцій. Хлопець родом із Хмельницької області. Каже, офіційно не працевлаштований. 31 січня, коли його діяльність почали масово обговорювати в інтернеті, він казав, що через такий контент збирає гроші на ЗСУ, а дівчата які фігурували на відео начебто "самі винні". Звинувачення у ґвалтуваннях підозрюваний відкидає.

Прокуратура наполягала на утриманні підозрюваного під вартою.

"Підозрюється у розповсюдженні відео порнографічного характеру. Він з хлопцями знімали відео дівчат у непритомному стані, далі розповсюджували у телеграм-каналі. Підозрюваний може переховуватись, може знищити речі та документи, які потрібні слідству. Ярині необхідно обрати запобіжний захід — тримання під вартою", сказав один із прокурорів.

Також сторона звинувачення просила суд не відпускати підозрюваного під заставу. Як зазначалося, під час обшуку лише у кишені Ярини було вилучено 4000 доларів.

Адвокат підозрюваного Олег Охман справу назвав політичною. За його словами, оголошення про підозру і проведення обшуків відбувалися з порушеннями. Захисник додав, що від потерпілих дівчат заяв не надходило.

31 січня 2023 року громадська діячка та режисерка Ярослава Кравченко на своїй Facebook-сторінці розмістила допис про "малолітніх пацанів із Франківська, які переїхали в Київ з Івано-Франківська і почали влаштовувати вечірки. На них запрошували дівчат, яких "накачували" алкоголем та, ймовірно, підсипали снодійне з наркотичною дією.

Хлопці на камеру знущалися з напівпритомних дівчат, роздягали їх, знімали на відео статеві органи та ґвалтували пальцями. Відео організатори вечірок публікували в закритих Telegram-каналах та в Instagram.

Заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко зазначила 31 січня, що Нацполіція оперативно взяла інцидент в роботу.

Правоохоронці 1 лютого розпочали кримінальне провадження після того, як в інтернеті оприлюднили контент "п'яних" вечірок. Вони провели обшуки за місцем мешкання фігурантів у Києві та Івано-Франківській області.

Як повідомили Суспільному у поліції, двом фігурантам оголосили про підозру, ще шістьом людям вручили повістки до військкомату.

Згодом правоохоронці затримали двох організаторів "пʼяних" вечірок у Києві. Наразі вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.