Калушанин, який спалив кіоск, отримав 5 років ув’язнення

Калуський міськрайонний суд виніс вирок уродженцю Калуша, який вже мав непогашену судимість за крадіжку.

19 січня 2022 року обвинувачений побив чоловіка та забрав його майно.

29 січня 2022 обвинувачений вкрав з кіоска у м.Калуші по вулиці Дзвонарській, 10 дві каністри з етиловим спиртом, після чого підпалив кіоск.

Обвинувачений у судовому засіданні свою вину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень не визнав. Пояснив суду, що 19.01.2022 побачив потерпілого, між ними виник конфлікт, під час якого він завдав 2-3 удари, однак жодних речей у нього не забирав. Обвинувачений стверджує, що потерпілий перебував у стані алкогольного сп`яніння, а тому його речі могли випасти або хтось інший міг їх забрати.

Щодо крадіжки спирту із МАФу та здійснення підпалу приміщення, обвинувачений зазначив, що його там не було, а тому дані злочини вчинив не він. Просить суд суворо його не карати.

Заслухавши доводи учасників процесу, суд приходить до висновку, що незважаючи на невизнання обвинуваченим своєї вини, його вина у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 187, ч. 3 ст. 185, ч. 2 ст. 194 КК України, підтверджується сукупністю досліджених судом доказів.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінальних правопорушень (злочинів) та за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим остаточно призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги, вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.