Житель Коломийщини, який убив кота, відбувся умовним терміном

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок прикарпатцю, який убив кота.

21.08.2022 року близько 11:35 хв., обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, знаходився на території біля приміщення магазину в с.Нижній Вербіж Коломийського району Івано-Франківської області.

«З мотивів жорстокості та зневаги до загальноприйнятих в суспільстві норм моралі щодо поводження з тваринами, бажаючи умисно протиправно позбавити життя кота сіро-білої масті, віком 2 місяці, що віднесений до хребетних тварин, з хуліганських мотивів, шляхом знущання над твариною, обвинувачений схопив її рукою, підняв та кинув до землі, чим заподіяв цій тварині травми у виді забою головного мозку, роздроблення черепної кістки, перелому шийного відділу, розриву печінки, що спричинило загибель даної тварини», - йдеться у вироку суду.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого злочину визнав повністю та підтвердив вищевказані обставини його вчинення, які зазначені в обвинувальному акті. Він у вчиненому щиро розкаюється, просить його суворо не карати.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.299 КК України, і призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 2 (два) роки. На підставі ст.75 КК України звільнив засудженого від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 (один) рік.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.