Прикарпатець Євген Марусяк оновив рекорд України зі стрибків з трампліна

22-річний прикарпатський стрибун з трампліна Євген Марусяк встановив одразу кілька рекордних результатів на другому етапі польотного Кубка світу в австрійському Бад-Міттерндорфі.

Спортсмен, який кілька днів тому став автором нового рекорду України за дальністю польоту, оновив його. А також показав топ-результат України за 12 років на рівні Кубка світу.

Перед стартом етапів у Бад-Міттерндорфі 22-річний Марусяк на тренуванні стрибнув на 200.5 метра - він став першим першим українцем, який зміг подолати позначку у 200 метрів.

А уже в першому раунді основного етапу Євген Марусяк повторив цей результат - вдруге стрибнув на 210 метрів! Це дозволило йому показати 28-й результат та відібратися в другий раунд (за який нарахують очки у залік Кубка світу).

У другому раунді Євген стрибнув рівно на 200 метрів - це його третій поспіль стрибок на 200+ метрів і четвертий такий у кар'єрі. За підсумками другого раунду стрибків українець піднявся на два місця та фінішував 26-м. Зокрема, він випередив німця Стефана Лейге та 2-разового призера Олімпіад в особистих стрибках Петера Превца.

Зазначимо, що вперше за останні 12 років український стрибун здобув залікові очки у Кубку світу. Востаннє це вдавалося це вдавалося Віталію Шурбарцю у 2010 році.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.