Прикарпатка, яка продавала неіснуючі товари через Інстаграм, відбулась умовним терміном

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженці села Грушки Тлумацького району, яка ошукала клієнтів, продаючи неіснуючі товари через соціальну мережу Інстаграм.

Обвинувачена листувалась з кієнтами в соціальній мережі Інстаграм. Продавала неіснуючі товари, за які брала передоплату на банківську картку, а речі не відправляла.

У судовому вироку йдеться про чотири такі випадки.

У судовому засіданні обвинувачена свою вину у скоєному визнала повністю та підтвердила суду вказані вище обставини вчинених нею кримінальних правопорушень. У вчиненому щиро покаялась, просила суд суворо її не карати, вказала, що в повному обсязі відшкодувала завдану шкоду потерпілим.

При призначенні покарання обвинуваченій, суд враховує ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, дані про особу винної, яка несудима, кримінальне правопорушення вчинила вперше, негативно ставиться до вчиненого, на утриманні двоє малолітніх дітей, на психіатричному та наркологічному обліках не перебуває, допомогу не отримувала, висновок наданий в досудовій доповіді органу пробації, з якого вбачається, що обвинувачена може виправитися без позбавлення волі або обмеження волі на певний строк та не становить високої небезпеки для суспільства, перебуває у стані вагітності, відсутність претензій з боку потерпілих, обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Суд визнав обвинувачену винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.190 КК України та призначити покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України звільнив її від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши їй іспитовий строк тривалістю 1 рік.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено шляхом подачі апеляційної скарги до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд протягом тридцяти днів з дня його оголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.