Прикарпатець, який побив до смерті співкамерника, отримав 7 років ув’язнення

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю с.Нижнева Тлумацького району, який побив до смерті співкамерника.

Обвинувачений вчинив умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілого.

30.08.2022 року, близько 23 год 00 хв, у камері Державної установи «Івано-Франківська установа виконання покарань № 12», що в м. Івано-Франківську, стався конфлікт між двома чоловіками. Обвинувачений завдав потерпілому численних ударів ногами та руками. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер у приміщенні Обласної клінічної лікарні Івано-Франківської обласної ради, куди він був доставлений з діагнозом політравма. Смерть настала від поєднаної закритої тупої травми грудної клітки, живота, їх органів та органів заочеревинного простору із забоями та розривами внутрішніх органів, переломами ребер, яка ускладнилася тяжким травматичним шоком.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав, послідовно та в повній мірі підтвердив обставини вчиненого ним злочин.

«Зокрема зазначив, що він з 2018 року перебуває під вартою в Івано-Франківській УВП №12. 30.08.2022 року до нього в камеру потрапив потерпілий, який почав поводити себе агресивно. Між обвинуваченим та потерпілим виник словесний конфлікт в ході якого потерпілий плюнув обвинуваченому в обличчя. Будучи розлюченим обвинувачений стягнув потерпілого з ліжка та почав наносити удари руками по тілу потерпілого, спричинивши йому відповідні тілесні ушкодження. В подальшому до камери було викликано медичних працівників для надання потерпілому допомоги. Обвинувачений у вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати», - йдеться у вироку суду.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст.121 ч.2 КК України, та призначити покарання у виді семи років позбавлення волі.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Івано-Франківський міський суд.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.