Прикарпатець, який вдерся в хату та вчинив стрілянину, отримав 2,5 роки ув’язнення

Тисменицький районний суд виніс вирок прикарпатцю, який вчинив хуліганство.

14 лютого 2022 року близько 23 год 30 хв, коли обвинувачений перебував неподалік житлового будинку, у нього раптово виник умисел на вчинення хуліганства щодо осіб, які перебувають у приміщенні вказаного будинку, з використанням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень.

Він увірвався до будинку та погрожував господарям фізичною розправою. Він дістав з рюкзака гладкоствольний дев`ятизарядний револьвер «Ekol», погрожуючи його застосуванням, направив його в бік потерпілих, демонструючи свою зневагу до них. При цьому здійснив один постріл у напрямку потерпілого, чим створив реальну загрозу для життя і здоров`я останнього. Після цього обвинувачений, не припиняючи своїх хуліганських дій, рукояткою револьвера наніс один удар потерпілому в ділянку голови. Коли потерпілий почав втікати до іншої кімнати, обвинувачений наздогнав його та, незважаючи на присутність у кімнаті двох малолітніх дітей та їх матері, використовуючи револьвер «Ekol», здійснив ще один постріл у напрямку потерпілого, чим створив загрозу для життя і здоров`я останнього, його співмешканки та двох малолітніх дітей.

Своїми злочинними діями обвинувачений спричинив потерпілому тілесні ушкодження у вигляді рани в тім`яній ділянці зліва, яка згідно висновку судово-медичної експертизи відноситься до легких тілесних ушкоджень.

Обвинувачений у судовому засіданні повністю визнав свою вину. Повністю підтвердив обставини вчинення злочину, викладені в обвинувальному акті. У скоєному щиро покаявся.

Суд ураховував позицію потерпілого, який у судовому засіданні просив обвинуваченого, до якого претензій не має, суворо не карати, та позицію потерпілої, яка є законним представником малолітніх потерпілих, яка у поданій суду заяві поклалась на розсуд суду при призначенні обвинуваченому покарання.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину та призначив остаточне покарання у виді двох років шести місяців позбавлення волі, зарахувавши згідно пп. а) п.1 ч.1 ст.72 КК України покарання у виді арешту, частково відбуте за попереднім вироком, з розрахунку один день арешту за один день позбавлення волі, починаючи з 12 год 21 листопада 2022 року.

Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з часу проголошення, а обвинуваченим, який перебуває під вартою, - у той же строк з моменту вручення йому копії вироку, шляхом подання апеляційної скарги через Тисменицький районний суд.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.