Прикарпатка, яка ошукала десятки клієнтів через Інстаграм, заплатить штраф

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок уродженці міста Батумі (Грузія), яка заволоділа чужим майном шляхом зловживання довірою, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Жінка продавала одяг та взуття через соціальну мережу Інстаграм. Клієнти перераховували кошти їй на банківську картку, але придбані товари вона їм не відправляла.

Таким чином, обвинувачена ошукала близкьо 40 клієнтів. Загальна сума вкрадених грошей не вказується. У кожному випадку сума залежала від вартості товару, який нібито продавався. Але, йдеться про десятки тисяч гривень.

17.10.2022 року між Прокурором Коломийської окружної прокуратури та обвинуваченою за участі її захисника була укладена угода про визнання винуватості.

У судовому засіданні обвинувачена, захисник та прокурор підтримали умови угоди та підтвердили добровільність її прийняття.

У підготовчому судовому засіданні встановлено, що обвинувачена обґрунтовано обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, яке відповідно до статті 12 КК України відноситься до категорії тяжких злочинів.

Суд виходив з того, що при укладені угоди враховано ступінь тяжкості кримінального правопорушення, яке є тяжким злочином, особу обвинуваченої, яка раніше не судима, на обліку нарколога та психіатра не перебуває, одружена, має на утримані малолітню дитину 2020 року народження та перебуває у відпустці по догляду за нею. Враховано також обставини, що пом`якшують покарання, а саме щире каяття, активне сприяння у розкритті злочину, добровільне повне відшкодування потерпілим завданих збитків, відсутність обставин, що обтяжують покарання. Суд бере до уваги також позицію потерпілих, які не мають жодних претензій до обвинуваченої та не заперечували проти призначення покарання, узгодженого сторонами угоди.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості, визнав її винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.190 КК України та призначив їй покарання із застосуванням ч.1 ст. 69 КК України у вигляді штрафу в розмірі 1000 (одна тисяча) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень.

Вирок може бути оскаржений з урахуванням обмежень, визначених ч.4 ст. 394 КПК України до Івано-Франківського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення через Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області.

Зазначимо, що нещодавно у роботі Єдиного державного реєстру судових рішень відбулись зміни. У результаті - персональні дані учасників процесу (суддів, прокурорів та захисників) відтепер не публікуються у вироках суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.