Переселенця, у якого знайшли кастет, оштрафували на 17 тисяч гривень

Богородчанський районний суд виніс вирок уродженцю Запорізької області, у якого знайшли холодну зброю.

Обвинувачений за невстановлених обставин придбав кастет, який за конструкцією та способом виготовлення призначений для ураження м`язової сили людини і визнається холодною зброєю. Будучи обізнаним про те, що за незаконне носіння холодної зброї передбачена кримінальна відповідальність, носив його при собі у кишені штанів.

9 серпня 2022 року у смт.Богородчанах поліцейські зупинили чоловіка для перевірки документів. В ході перевірки документів обвинувачений поводив себе підозріло та на запитання працівників поліції повідомив про відсутність заборонених речей і агресивно заперечив проти поверхневої перевірки.

В ході розмови з працівниками поліції обвинувачений зрозумів, що є викритим у незаконному носінні холодної зброї, раптово витягнув із кишені своїх штанів кастет та викинув його неподалік на землю, звідки в подальшому був вилучений у присутності понятих працівниками поліції.

Згідно висновку експерта вилучений у чоловіка предмет є холодною зброєю ударно-дробильної дії - кастетом, який той незаконно переносив при собі в кишені своїх штанів без передбаченого законом дозволу.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 2 ст. 263 КК України як носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 263 КК України, визнав повністю та пояснив, що носив кастет в правій кишені штанів та перебував в стані алкогольного сп`яніння, розпиваючи алкоголь з товаришем в громадському місці. Внаслідок чого до нього підійшли працівники поліції, яким він пред`явив документи та вийняв з кишені штанів кастет разом з іншими своїми речами. Кастет викинув на землю звідки в подальшому його вилучили працівники поліції. Розкаявся у вчиненому. Просив врахувати наявність постійного місця роботи, отримання щомісячного заробітку в розмірі близько 20 тис гривень та просив його суворо не карати.

Показання обвинуваченого є послідовними, логічними та такими, що не викликають у суду сумніву щодо правильності розуміння обвинуваченим змісту обставин кримінального правопорушення, добровільності та істинності його позиції.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 263 КК України, та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 1000 (однієї тисячі) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 17000 (сімнадцять тисяч) гривень.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Нещодавно, у Єдиному державному реєстрі судових рішень відбулись зміни. Відтепер персональні дані учасників судового процесу (суддів, прокурорів та захисників) не публікуються. Відтак, невідомо, які саме судді виносять вироки іменем України.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.