Прикарпатець, який замовив синтетичні наркотики у Європі, заплатить штраф

Івано-Франківський міський суд виніс вирок прикарпатцю, який вчинив контрабанду психотропних речовин, тобто їх переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах, а також закінчений замаху на незаконне придбання, зберігання психотропних речовин з метою збуту, за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах.

Спільник обвинуваченого через закритий сегмент Інтернету у невстановленої особи з сайту на території Федеративної Республіки Німеччина, замовив, придбав і оплатив електронною крипто валютою «біткоїн» 35 таблеток «екстазі» загальною вартістю з доставкою еквівалентною 52,65 доларів США. При цьому, відповідно до раніше досягнутої злочинної домовленості, обвинувачений замовив доставку психотропної речовини до Івано-Франківська.

16 вересня 2019 року на митному посту «Спеціалізований» Київської міської митниці ДФС України у відправленні виявлено приховані від митного контролю 38 таблеток помаранчевого кольору з маркуванням «Tesla» та з написом на упакуванні англійською мовою, яке в перекладі означає: «Панішери тимчасово недоступні. Ви отримали на 10% більше інших таблеток у вигляді компенсації».

21.10.2019 року обвинувачений отримав бандероль у м. Івано-Франківську, після чого його затримали працівники правоохоронного органу.

Відповідно до висновку експерта таблетки містять особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено - 3,4-метилендіоксіметамфетамін (МДМА), загальна кількість якої становить 8,6771 грама, що є великим розміром.

Спільник обвинуваченого планував продати наркотики через Телеграм-канал та шляхом передачі наркотиків клієнтам через так звані «закладки».

В судовому засіданні обвинувачений в повній мірі визнав свою вину відповідно до змісту обвинувального акта. Обвинувачений також просив суд затвердити угоду про визнання винуватості від 28 грудня 2022 року, укладену між ним та прокурором, наслідки укладення та затвердження угоди, вид покарання, яке буде застосовано до нього в разі затвердження угоди розуміє.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості та визначив остаточне покарання у виді штрафу в розмірі 10 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 170 000 (сто сімдесят тисяч) грн. без конфіскації майна.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Івано-Франківський міський суд, лише з підстав, передбачених статтею 394 КПК України.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.