Прикарпатка, яка зарубала батька сокирою, отримала 8 років ув’язнення

Городенківський районний суд виніс вирок жительці Городенківщини, яка зарубала рідного батька.

Трагедія сталась 22 червня 2022 року в сільській хаті на Городенківщині. Спочатку загиблий вживав з донькою та іншими особами алкогольні напої, після чого між ним та дочкою стався конфлікт.

Жінка стягнула потерпілого з ліжка на підлогу, та викрикуючи що вб’є його, вийшла з кімнати, взяла до рук сокиру, яка знаходилась біля входу в будинок, та повернувшись до потерпілого, який лежав на підлозі, тримаючи сокиру обома руками почала наносити йому численні удари обухом та лезом сокири по голові, грудній клітці, животі. Рятуючись чоловік кричав та закривався руками, однак жінка не припиняла свої протиправні дії, продовжувала наносити тілесні ушкодження в різні ділянки тіла.

Матір нападниці просила її припинити завдавати удари, але після деякої паузи жінка знову взяла сокиру і продовжила різанину.

«Побачивши, що внаслідок заподіяних тілесних ушкоджень потерпілий перестав кричати та захищатись, припинивши свої злочинні дії, пішла до іншої кімнати, залишивши помираючого потерпілого лежати на підлозі до приїзду поліції та швидкої допомоги, працівники якої констатували смерть потерпілого. Смерть потерпілого наступила в результаті отриманих тілесних ушкоджень у вигляді закритої тупої травми грудної клітки та її органів із переломами 2-7-го та 10-го ребер справа, 2-10-го ребер зліва, переломами правої та лівої лопаток, розривами тканини правої та лівої легені, із наступним спадінням легеневої тканини, яка супроводжувалась пневмогематораксом та ускладнилась розвитком гострої дихальної недостатності», - йдеться у вироку суду.

У судовому засіданні обвинувачена вину у вчиненні кримінального правопорушення визнала. Зазначила, що із батьком були раніше конфлікти, неприязні відносини. Потім вона зайшла в кімнату до батька, він став ображати її та її дітей, назвав байстрюками, вони стали сваритись, при цьому вона стояла біля ліжка, на якому лежав батько, він схопив її однією рукою за волосся, другою рукою за шию. Вона стягнула його з ліжка на підлогу. Потім взяла сокиру, що стояла біля дверей у входу в кімнату та почала його бити сокирою. Била по ногах, по руках, грудній клітці, голові, животі та спині, била обухом, нанесла 6-7 ударів, потім поставила сокиру біля дверей, там де і взяла, та пішла спати, так як була в стані сильного алкогольного сп’яніння, більше до батька не підходила. Прокинулась коли приїхала поліція та розбудила її. В подальшому при розгляді справи обвинувачена зазначила, що нанесла батькові більше 20 ударів, скільки точно не пам’ятає. При цьому кричала, що вб`є його, бажала йому смерті. Причиною цього були образи її та її дітей, також вона згадала, як в дитинстві батько ображав і бив матір та вони були змушені від нього тікати. В кімнату зайшли її мати та ще одна особа забрали в неї сокиру та сховали. Потім вони знов вживали спиртні напої з цією особою та матір’ю. Вона стала вимагати повернути їй сокиру, мати принесла сокиру та поставила біля дверей. Вона знов взяла сокиру, пішла до батька та стала наносити удари батькові, він просив його не бити, закривався руками. Зазначила, що в цей день в будинку сторонніх осіб не було, батькові, крім неї, ніхто удари не наносив. Потім вона подзвонила на телефон учаснику застілля та запитала, де її мати та сказала, щоб мати прийшла та забрала голову батька. Навіщо так сказала не знає, вона не збиралась відрубувать голову батьку, матір позвала, бо хотіла щоб вона викликала швидку допомогу. У скоєнному щиро каялась, просила суворо не карати.

Суд визнав жінку винною у вчиненні кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, і призначив їй покарання у вигляді 8 (восьми) років позбавлення волі.

До набрання вироком законної сили її триматимуть під вартою в ДУ «Івано-Франківська установа виконання покарань № 12».

Вирок може бути оскаржений до Івано-Франківського апеляційного суду, через Городенківський районний суд Івано-Франківської області, протягом 30 діб з моменту проголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.