На Калущині презентують карильйон у вигляді герба України

Завершуються підготовчі роботи до презентації оригінального карильйона, який зроблений у вигляді герба України.

Незвичний музичний інструмент щодня удосконалюється майстром Іваном Боднаром. А викладачі Голинської школи мистецтв вже спробували відтворити мелодію щедрівки на дзвонах, які виготовлені із гільз війни.

Майстер Іван зазначає: «Таке враження, що я вже його колись робив. Все складалося дуже легко і просто. Без будь-яких креслень і макетів». Коли вимикали електроенергію, процес не зупинявся. У поміч ставали старовинні речі, які зберігаються у майстра: ковальський міх, знайдений у повстанському схроні на Львівщині, наковальні ще козацьких часів, давнє точило.

На кожному дзвоні Іван викарбував слова, у яких суть усього задуму: «Дякуємо Богу за Перемогу України». А прикрашати інструмент будуть дві «вифлеємські зірки», які рухатимуться та підсвічуватимуться.

Загалом, ковальський витвір досить об’ємний, 3-D формату - висота інструменту – 3 м 50 см, ширина та глибина - 2 м 50 см. Вага – до півтонни.

Благодійну справу майстер розпочав на початку цього місяця. І вже 7 січня звуки дзвонів стануть супроводом для виконання "Щедрика" дитячим хором у с. Голиня.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.