Прикарпатець, який вчинив наругу над могилами, відбувся умовним терміном

Галицький районний суд виніс вирок прикарпатцю, який вчинив наругу над могилами на кладовищі у м.Бурштині.

З 01.12.2021 обвинувачений працював різноробочим у ТОВ «Пам’ять», виконуючи роботи на місцях поховань на території кладовища м. Бурштина по вул. Степана Бандери Івано-Франківського району.

Перебуваючи у скрутному матеріальному становищі, обвинувачений вирішив викрасти металеві конструкції з могил, щоб продати їх у подальшому, як металобрухт, тим самим вчинити наруги над могилами.

У матеріалах суду зафіксовано два випадки, які стались 26 червня 2020 року та 4 липня 2022 року. Обвинувачений демонтував металеві труби з могил, щоб здати їх у металобрухт. Загалом пошкодив три могили.

Матеріальну шкоду оцінили у 1100 гривень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованих кримінальних правопорушеннях визнав повністю, дав показання, які фактично відповідають вищезазначеним обставинам. У скоєному розкаявся.

З врахуванням обставин справи, характеру та ступеню суспільної небезпечності скоєного, особи обвинуваченого, який позитивно характеризується, на обліку у лікарів психіатра та нарколога не перебуває, є особою раніше не судимою, має на утриманні малолітню дитину, постійне місце роботи, також враховуючи повне визнання вини у скоєному, щире розкаяння, відсутність претензій у потерпілих, обставини скоєних кримінальних правопорушень, його відношення до скоєного, суд вважає за можливим призначити покарання обвинуваченому в рамках санкції ч. 3ст. 297 Кримінального кодексу Українине пов`язане з позбавленням волі.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 297 КК України та призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України звільнив його від відбування призначеного покарання з випробовуванням строком на два роки.

Вирок виніс суддя Михайло Куценко.

Вирок може бути оскаржено до апеляційного суду Івано-Франківської області через Галицький районний суд Івано-Франківської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.