Франківець, який крав продавав гуманітарку на ринку, отримав умовний термін

Івано-Франківський міський суд виніс вирок франківцю, якого спіймали на крадіжці та продажу гуманітарної допомоги.

Наприкінці квітня 2022 року обвинувачений, будучи членом громадського формування «Штаб оборони Прикарпаття», вирішив заволодіти гуманітарною допомогою шляхом обману та зловживання довірою настоятеля релігійної громади. З цією метою він повідомив настоятелю, що здійснює збір продуктів харчування для потреб Збройних Сил України. Зловживаючи його довірою, привласнив продукти харчування вартістю більше 8 тисяч гривень.

Окрім цього, протягом березня-квітня 2022 року обвинувачений здійснював охорону приміщення Івано-Франківського національного драматичного театру імені І. Франка, що знаходиться за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 42. Шляхом вільного доступу, де зберігалась гуманітарна допомога, викрав з вказаного приміщення ліки на загальну суму 81339 гривень.

Обвинувачений вину у вчинених кримінальних правопорушеннях визнав в повному обсязі, щиро розкаюється у вчиненому. Визнав в повному обсязі всі обставини вчинених кримінальних правопорушень, спосіб та час вчиненого, кількість та вартість викраденого майна, а також погоджується із кваліфікацією його дій, розкаюється у вчиненому, просить суворо не карати.

Представники потерпілих в судове засідання не з`явилися, однак належним чином повідомлялися судом про день, час та місце судового розгляду. Подали до суду клопотання, в яких просять проводити судовий розгляд без їхньої участі. Претензій до обвинуваченого не мають, щодо міри покарання покладаються на думку суду.

Суд визнав обвинуваченого винуватим та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк п`ять років. На підставі ст.75 КК України, звільнив його від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк три роки.

Вирок винесла суддя Наталія Деркач.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом 30 днів з дня його проголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.