На Івано-Франківщині облаштували притулок для жінок, які постраждали від насильства

На Івано-Франківщині запрацював реабілітаційний «Шелтер Святої Ольги» для жінок, котрі постраждали від воєнних злочинів російської армії та домашнього насильства.

Цей проєкт реалізований громадською організацією «Елеос-Україна».

На відкритті шелтеру побували заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас, Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Ілгварс Клява.

«Відтепер на Івано-Франківщині функціонуватиме заклад, який надаватиме необхідну професійну, соціальну, психологічну та медичну підтримку жінкам і дітям, котрі постраждали від насильства. Слід зазначити, що до області надійшло більше дев’яти тисяч звернень від жертв домашнього насильства. У ці дні триває загальнонаціональна акція «16 днів проти насильства». Ця проблематика, на жаль, залишається досить актуальною. У час війни ми бачимо, що статистика насильства в рази збільшується. Люди, які пережили таке жахіття, потребують допомоги. І саме такий шелтер –осередок милосердя, в якому надаватимуть допомогу постраждалим», – зауважила Людмила Сірко.

Заклад розрахований на 30 ліжко-місць. Тут створені комфортні умови для проживання, функціонує система автономного опалення. Із відвідувачами працюватимуть професійні психологи, реабілітологи та соціальні працівники.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.