Kalush Orchestra передав 300 тис. гривень на відновлення музею на Харківщині

У Міністерстві культури та інформаційної політики України повідомили, що гурт Kalush Orchestra передав понад 300 000 гривень у доларовому еквіваленті на відновлення музею Григорія Сковороди, що у селі Сковородинівці на Харківщині.

Під час свого туру Америкою і Канадою музиканти «Kalush Orchestra» продали власний контрабас, а отримані кошти перерахували на проєкт «Збережіть українську культуру», амбасадорами якого вони є.

«Під час наших концертів за кордоном ми намагаємося збирати кошти для України. Ось на одному з наших концертів у Вашингтоні у нас з’явилась ідея влаштувати додатково благодійний аукціон. Нам вдалося продати новенький контрабас, на такому зазвичай грає наш Сашко Кондратюк, і отримати чималу суму. Ми вирішили передати її до фонду Міністерства культури та інформаційної політики. Окрім того, це не перший такий благодійний аукціон. Ми плануємо й надалі проводити подібні аукціони, щоб зібрати якомога більше грошей для допомоги українцям», – Олег Псюк, лідер гурту Kalush Orchestra.

7 травня цього року музей був знищений внаслідок цілеспрямованого і прицільного ракетного обстрілу. Того дня російський снаряд влетів під дах будівлі – спалахнула пожежа і вогонь охопив все приміщення.

В експозиції музею зберігалися видання творів Сковороди, література про нього, книги античних, середньовічних та новочасних філософів і поетів, які вивчав Сковорода, етнографічні предмети, картини й графічні роботи, пов'язані зі Сковородою. В експозиції також були деякі особисті речі Сковороди.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.