Помер прикарпатський журналіст Ярослав Орнат

Помер ветеран прикарпатської журналістики Орнат Ярослав Олексійович. Про це повідомили в Івано-Франківській спілці журналістів України.

Ярослав Орнат народився 24 червня 1938 року в с. Темирівцях Галицького району Івано-Франківської області. За освітою – юрист, журналіст.

Працював на різних творчих посадах у редакціях районних газет Яблунівського, Більшівцівського, Галицького районів, в обласних газетах «Прикарпатська правда» і «Галичина», очолював пресслужбу обласної податкової адміністрації.

Ярослав Орнат був відповідальним секретарем Івано-Франківської обласної спілки журналістів (2003 – 2009). На цій посаді певну увагу приділяв організаційному зміцненню первинних організацій, вдосконаленню їхньої структури, посиленню впливу на життя і діяльність редакційних колективів.

Ярослав Олексійович – член Спілки журналістів України з 1980 року. Був членом організації «Міжнародна амністія» з осідком у Лондоні. Аналогічну організацію створив в обласному центрі.

Нагороджений Золотою медаллю української журналістики, Почесною грамотою Верховної Ради України, грамотами облдержадміністрації й обласної ради.

Ярослав Орнат був чуйною і доброзичливою людиною, надійним другом і добрим наставником для багатьох прикарпатських журналістів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.