В Івано-Франківську віддали під сонячну електростанцію більше 40 гектарів землі

Івано-Франківськ втратив 20-30 млн. доларів та 3-5 тисяч робочих місць, які могло мати за 1-2 роки. Про це повідомила депутатка Мар’яна Вершиніна.

За її словами, на минулій позачерговій сесії міської ради депутати розглядали земельне питання - про передачу в оренду чотирьох земельних ділянок, загальна площа понад 40 гектарів, терміном на 25 р. Ці ділянки розташовані у с.Хриплин Франківської ТГ поблизу промислової промзони. Тому було логічно продовжити і розвивати потенціал цієї території у цьому ж напрямку. При розробці стратегії міста про це говорили та наголошували підприємці.

«Землю віддали просто в оренду на 25 років під сонячні панелі. Навіщо???! Це стратегічне рішення? На сесії прийшов та виступав член правління Бізнес Асоціації - Viktor Vintonyak та наводив чимало вагомих аргументів, щодо створення індустріального парку. Ряд депутатів висловились у підтримку та розуміння ситуації, щодо потенціалу території для інвесторів. Я виступала двічі та намагалась переконати Руслан Марцінків, що варто відкласти розгляд питання, та подивитись всі можливі варіанти використання 42 г землі у Хриплині», - написала Вершиніна на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами депутатки, сесія Івано-Франківська міська рада була позачергова та інформація про рішення, яке приймалось, для громади була відсутня.

«Мені неприємно, що поспіхом приймають стратегічні рішення, на користь невідомо чию, але точно не громади», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.