Тернополянин організував шахрайську схему з продажу автомобілів

Поліцейські Прикарпаття повідомили про підозру за шахрайські дії та незаконне володіння транспортним засобом мешканцю Тернопільщини.

«В ході досудового розслідування встановлено, що 39-ти річний мешканець Тернопільщини розробив шахрайську схему спрямовану на заволодіння автомобілем та коштами у підприємця з Івано-Франківська. Зловмисник взяв у свого знайомого зі Львівщини на короткий період часу у користування без права продажу автомобіль «Vollkswagen Transpoter». На вказаному авто він приїхав до Івано-Франківська. Тут запропонував місцевому підприємцю обмін «свого» автомобіля «Vollkswagen Transpoter» на автомобіль «Chevrolet Equinox» із доплатою. Підприємець обміняв «Chevrolet Equinox» та доплатив шахраєві 1 тисячу доларів. Аферист запевнив, що надалі передасть необхідні документи для переоформлення автомобіля «Vollkswagen Transpoter». Однак потерпілий документів так і не отримав. Невдовзі, справжній власник автомобіля «Vollkswagen» із Львівщини, також ошуканий фігурантом, звернувся до поліції на шахрайські дії. Відтак повернув свій транспортний засіб. У подальшому шахрай, заволодівши автомобілем «Chevrolet Equinox», передав його на один із майданчиків, що в м. Теребовля, де родич підозрюваного організовував продажі автомобілів. За кілька днів його продали», - повідомили у поліції.

У ході слідства встановлено фактичні обставини шахрайства. Слідчими здійснено виїзд до Тернопільської області для допиту осіб, причетних до продажу автомобіля «Chevrolet Equinox». Під час цього, один з жителів Теребовлянського району, родич підозрюваного, з метою перешкоджання правоохоронцям у проведенні слідчих та процесуальних дій, розповсюдив неправдиву інформацію у соцмережах про нібито протиправні дії працівників поліції Івано-Франківщини.

Фігуранту слідчі повідомили про підозру у скоєні двох кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. А судом обрано підозрюваному запобіжний захід - тримання під вартою.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.