На Івано-Франківщині викрили злочинну групу, яка постачала наркотики ув’язненим

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури викрито та припинено діяльність злочинної групи на чолі з так званим «кримінальним авторитетом» в установі виконання покарань.

Організатору групи повідомлено про підозру у встановленні та поширенні злочинного впливу, організації збуту наркотиків (ч. 2 ст. 255-1, ч. 3 ст. 307 КК України), його спільникам – у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч.1,2,3 ст. 307 КК України).

«За даними слідства, організатор - 37-річний чоловік, перебуваючи під вартою, налагодив схему постачання наркотичних засобів та психотропних речовин у місце несвободи. До наркотрафіку він залучив кількох спільників, троє з яких перебувають на волі. Так званий «кримінальний авторитет» особисто контролював усі процеси, «логістику» постачання наркотиків та сам розподіляв заборонені речовини серед ув’язнених. В ході розслідування задокументовано факти передачі ув’язненим «наркопосилок» із особливо небезпечним наркотичним засобом – канабіс, психотропною речовиною, обіг якої обмежено – амфетамін, наркотичним засобом, обіг якого обмежено - метадон та таблетки «Субітекс», - повідомили в Прокуратурі Івано-Франківської області.

Під час санкціонованих обшуків у камерах установи виконання покарань та за адресами проживання учасників злочинної групи вилучено мобільні телефони, «чорнові» записи та наркотичні засоби. Наразі чотирьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів іншим особам.

Заходи з викриття прокурори провели спільно із працівниками управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області ДСР НП України, оперативним відділом ДУ «Івано-Франківська установа виконання покарань №12» (СІЗО) із залученням співробітників СБУ в Івано-Франківській області.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.