Мирослав Симчич отримав посвідчення Героя України та орден «Золота Зірка»

10 листопада голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук відвідала Мирослава Симчича – відомого українського військового та громадського діяча, сотенного УПА, кавалера орденів «Свободи» та «За заслуги», аби вручити йому посвідчення Героя України та орден «Золота Зірка».

Нагадаємо, що легендарний воїн УПА провів в ув’язненні більше тридцяти років. Вийшов на волю у 1985 році, а реабілітований лише у 2017 році. Однією з найуспішніших військових операцій під його проводом став бій за Космач. Сотня під командуванням Мирослава Симчича розгромила три сотні НКВДистів.

Історія його нелегкого життя лягла в основу книги Михайла Андрусяка «Брати грому» та основою третього фільму циклу «Жива УПА. Я не з неба».

14 жовтня, у День Захисників і Захисниць України, а також у день відзначення 80-ої річниці створення Української повстанської армії, Президент України Володимир Зеленський присвоїв Мирославові Симчичу звання Герой України із врученням ордена «Золота Зірка».

Світлана Онищук вручили Мирославу Симчичу державну нагороду та подякувала йому за героїзм і звитяги, що є прикладом для наших сьогоднішніх воїнів. Натомість зобов’язалася передати книги Михайла Андрусяка «Брати грому» з підписом легендарного сотенного УПА Президенту України Володимирові Зеленському.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.