Прикарпатці організували «бізнес» з переправлення «ухилянтів» за кордон

СБУ затримала ділків, які переправляли за кордон військовозобов’язаних під виглядом волонтерів.

«За даними СБУ, бізнес на нелегальному переправленні чоловіків призовного віку за кордон організували троє мешканців Івано-Франківської та Львівської областей. За вивезення брали 4 тисячі доларів з одного «ухилянта». Організатори схеми виготовляли для клієнтів фіктивні документи про те, що вони нібито є волонтерами та водіями благодійних організацій. У якості «прикриття» використовували два благодійних фонди. СБУ встановила, що ці організації відсутні за адресами, які вказані засновниками в реєстраційних документах. На підставі документів від фейкових «благодійників» військовозобов’язаних вносили в електронну систему «Шлях» як нібито волонтерів. По цій базі даних Державна прикордонна служба перевіряє наявність у чоловіків дозволу на виїзд за кордон», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

СБУ затримала зловмисників під час організації незаконного переправлення через кордон п’ятьох осіб, яким в період дії правового режиму військового стану заборонено виїзд, оскільки вони підлягають мобілізації.

Під час обшуків у фігурантів провадження вилучено:

  • мобільні телефони, які підтверджують їх причетність до вчинення злочину;
  • грошові кошти, отримані внаслідок протиправної діяльності;
  • три автомобілі, які використовувалися у оборудках.

Трьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України – незаконне переправлення осіб через державний кордон.

Встановлюються інші особи, причетні до правопорушення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.