У бібліотеці ІФНМУ відкрили виставку портретів людей, які втратили дім

У бібліотеці Івано-Франківського національного медичного університету відкрили виставку портретів та історій людей “Втрачений дім”.

До експозиції увійшло 22 розповіді, які зібрали активісти Івано-Франківської обласної організації “Молода Просвіта” у 29 громадах області. Їхні історії були записані влітку у місцях, де комплексного проживають внутрішньо переміщені особи.

На кожному стенді зображені різні люди, які до повномасштабної війни не перетиналися у реальному житті, але зараз їх об'єднало те, що довелося тікати з рідного дому від бойових дій.

«Люди, з якими ми спілкувалися, тимчасово змушені жити у школах та садках. Вони втратили не тільки стіни рідного дому, а й відчуття безпеки. Дехто пережив відсутність води, їжі, смерть рідних. Кожна з цих історій формує загальну картину, що проживають тисячі мешканців тих регіонів, де йдуть бойові дії та прилітають ракети», - зазначила керівниця “Молодої Просвіти” та ідейниця проєкту Євгенія Бардяк.

Всі тексти перекладені англійською мовою, тож виставка є доступною і для іноземних студентів вишу, і для європейської спільноти.

«У нашій області немає бойових дій, але людям треба усвідомити, що у цей час переживають українці в інших регіонах. Війна скалічила дуже багато доль, як дорослих, так і дитячих, тому молодь має розуміти, що насправді відбувається у країні», - говорить завідувачка культурно-просвітницьким сектором бібліотеки Тетяна Слічна і запрошує переглянути виставку.

Ознайомитися зі щемливими історіями людей можна до 31 жовтня.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.