В Івано-Франківську стартував україно-польський проект «ПОСЕСТРИ — DUCHOWE SIOSTRY»

12 жовтня в галереї Центру сучасного мистецтва відбулось відкриття виставки мистецького україно-польського проекту «ПОСЕСТРИ — DUCHOWE SIOSTRY».

Були присутні поціновувачі сучасного мистецтва, представники клубу «Ротарі Івано-Франківськ», а також гості і друзі художниць з обох країн.

Це друга ВИСТАВКА в рамах проекту мисткинь — фотографині Аґнєшки Бабінської та художниці з текстилю Дани Якимчук — з двох країн, Польщі та України, що також відчувають себе посестрами в геополітичному масштабі. «ПОСЕСТРИ — DUCHOWE SIOSTRY» — це спільнота двох сестер за духом, які зустрічаються, щоб разом снувати розповіді, оперті на власні досвіди. У хід цих історій мисткині втягнули себе самі, до того ж кожна у свій спосіб.

Для Аґнєшки Бабінської - це автопортрет, пошук і забава з ідентичністю, з жіночими образами, гра зі стереотипами. Авторка представила 10 світлин у у традиційних національних образах.

Для Дани Якимчук — це жіноча інтуїція, передчуття майбутніх подій, відображене на тканинах стриманими засобами, грою символів, ритуалів, кольорів. У експозиції можна побачити 13 робіт художниці у техніці батіку та свого роду ізюминка левкас з текстильним імплементуванням.

Обидві мисткині використовують дуже жіночу мову самовираження. Образ жінки в їхніх працях виступає символом, алегорією або ж стверджує традиційні жіночі ролі. Прадавні ритуали, пророцтва та інтуїтивні передчуття порушують у свою чергу тему особливості жіночого єства. Роботи обох художниць можна віднести до жіночого мейнстріму в мистецтві, авторки чітко усвідомлюють вимоги, які накидує культура їхній статі і працюють у цій сфері.

Побачити експозицію можна до 28 жовтня включно за адресою: Івано-Франківськ, Марійки Підгірянки, 23.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.