До ІФНМУ приїжджають студенти-іноземці

Щороку для іноземних студентів факультету підготовки іноземних громадян навчання розпочинається дещо пізніше за першокурсників-українців. Але цьогоріч вже у вересні університет прийняв перших першокурсників з Польщі та Нігерії.

Знайомство з університетом для них розпочалося на кафедрі анатомії. Невдовзі деканат очікує на вступників з Болгарії та Індії. Загалом в ІФНМУ навчаються сьогодні студенти із тридцяти трьох країн Європи та світу.

«У зв'язку із початком повномасштабного вторгнення росії перед працівниками деканату підготовки іноземних громадян постала низка завдань, зокрема, проводити роз'яснення для абітурієнтів, які цікавляться вступом до нашого закладу, – говорить декан Дмитро Соломчак. – Зокрема, розповідаємо, як проходить навчання в умовах війни, щодо можливостей поселення у гуртожитки тощо. Звісно, багато з них готувалися їхати до нас ще до початку повномасштабного вторгнення. Тому запитують про безпеку та інші перестороги».

Декан факультету Дмитро Соломчак акцентує на тому, що іноземні студенти в Україні не тільки здобувають професію, але й пізнають українську культуру, а сьогодні це неабияк важливо.

«Наші іноземні студенти завжди якнайкраще докладаються до популяризації нашої культури та мови поза межами України. Сьогодні для нас це дуже важливо, адже маємо зміцнити наші позиції у світі, щоби подолати ворога, – говорить Дмитро Соломчак. – Тому докладаємо зусиль, приймаємо наших іноземних студентів на навчання і наближаємо перемогу».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.