СБУ ідентифікувала організаторку «референдуму» в Запорізькій області

СБУ в Івано-Франківській області ідентифікувала особу т. зв. «голови ЦВК Запорізької області».

«Зокрема, встановлено, що підготовку та проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Запорізької області очолювала 50-річна мешканка Мелітополя. Саме у цьому місті розташована окупаційна «адміністрація Запорізької області». Разом із іншими колаборантами за підтримки збройних формувань рф і представників держави-агресора вона брала участь у заходах із організації та проведення незаконного референдуму», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

Дані щодо неї передали колегам із Запоріжжя для долучення до матеріалів кримінального провадження, в межах якого документуються всі обставини організації та проведення незаконного референдуму на території Запорізької області.

Слідчі СБУ підозрюють фігурантку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Досудове розслідування за матеріалами Управління СБУ в Івано-Франківській області здійснюють слідчі СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.