На Надвірнянщині п’яний водій спробував підкупити поліцейських

1 жовтня під час патрулювання території обслуговування співробітники сектору реагування патрульної поліції Надвірнянщини, у селі Біли Ославах помітили автомобіль Volkswagen Passat B5, який рухався з порушенням Правил дорожнього руху.

«Під час спілкування з керманичем з’ясувалось, що він напідпитку. Пройти освідування на місці чи в медичному закладі для встановлення стану алкогольного сп’яніння чоловік відмовився. Тож поліцейські склали на порушника протокол за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) КУпАП. Наступного дня 35-річний керманич прийшов до відділу поліції, щоб «домовитись», та у службовому кабінеті надав правоохоронцю 100 доларів США та 2000 гривень, аби той не направляв складені адміністративні матеріали до суду. Поліцейський попередив його про кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди, однак порушник продовжував наполягати на своєму», - повідомили у поліції.

Документували правопорушення слідчо-оперативна група та співробітники Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

За фактом пропозиції неправомірної вигоди слідство розпочало кримінальне провадження за ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.