Правоохоронці повідомили про підозру бойовику, який воює проти України

Служба безпеки України встановила особу бойовика, який воює у складі незаконних збройних формувань у Херсонській області.

«Уродженець Харцизька 1985 року народження мешкав та працював у Маріуполі. Перед початком повномасштабного вторгнення виїхав на непідконтрольну українському уряду територію. Там добровільно приєднався до незаконних збройних формувань т. зв. «ДНР». Бойовик проходять службу у 113 полку мобілізаційного резерву т. зв. «першого армійського корпусу народної міліції ДНР». У складі 3 відділення 2 взводу 1 роти 5 батальйону бойовик неодноразово брав участь у бойових зіткненнях із силами оборони України», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру у вчиненні державної зради, а саме, у переході на бік ворога в період збройного конфлікту, вчиненому в умовах воєнного стану.

За вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України на громадянина України очікує позбавлення волі на строк від 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Документування протиправної діяльності здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.