Уродженка Тлумача Марта Паньків здобула «срібло» на чемпіонаті Європи з ММА

Уродженка м.Тлумача Марта Паньків здобула «срібло» на чемпіонаті Європи зі змішаних єдиноборств (ММА), який відбувся в Італії.

У фіналі українка поступилася француженці Матільді Ашенбреннер, яка перемогла у другому раунді заднім удушенням.

Марта Паньків (на фото праворуч) народилася в Тлумачі, але зараз вона тренується в Галліате, Італія. Перш ніж переїхати до Італії, Паньків багато років займалася боротьбою у своїй рідній країні та виграла чимало національних титулів.

«Я виграла свій перший національний титул в Україні, коли мені було 12. Я займалася боротьбою більше 10 років. У якийсь момент я відчула необхідність спробувати себе в іншому виді спорту, і вибрала ММА. Коли я почала займатися ММА, спочатку мене постійно підкоряли. Це було розчарування, але я також багато чому навчилася. Завдяки допомозі мого головного тренера Луки я пристосувала свій досвід боротьби до свого стилю бою», - сказала Паньків.

Терпіння Марти було винагороджено численними перемогами на змаганнях з греплінгу та бразильського джиу-джитсу. На чемпіонаті Європи Паньків здобула місце у фіналі найлегшої ваги після перемоги над Сінеадх Ні Нуаллайн і Ханною Палмквіст. В обох випадках українська спортсменка перемогла завдяки ударній техніці.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.