У Бурштині пройшов фестиваль дерев’яної скульптури

У Бурштині пройшов Міжнародний фестиваль дерев’яної скульптури. Про це повідомили у ДТЕК Бурштинська ТЕС.

У фестивалі брали участь чотири митці з України та один із Литви. Протягом 10 днів вони створювали дивовижні дубові фігури, які стануть окрасою нового бурштинського парку.

«Це дуже напружена робота майстрів, адже інтелект тут працює в тандемі з важкою фізичною працею. Скульптура з витонченими деталями, з рисами обличчя створюється бензопилами. Це особлива майстерність. Протягом 10 днів люди можуть спостерігати, як з мовчазної колоди постає образ, який несе в собі глибокий зміст. Тим паче, що нині тематикою фестивалю є історія України. Й ці фігури є поглядом митців на образ захисників України крізь призму нашої історії», - говорить Інна Березіна, мистецтвознавець та кураторка фестивалю.

Родзинкою цього фестивалю стало шоу «Швидка різьба», яке провели на День міста Бурштина, де кожен скульптор протягом години нашвидкуруч вирізав міні-фігури з того ж дерева, що і основні вироби. Ці фігури були виставлені на благодійному аукціоні. До слова, виторг за швидку різку, в розмірі 60 тис. грн. організатори передадуть на потреби військових.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.