Переселенець з Сумщини, який вкрав гроші та ноутбуки, отримав 5 років ув’язнення

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю м.Шостки Сумської області, який скоїв дві крадіжки в умовах воєнного стану.

Обвинувачений, маючи незняту та непогашену у встановленому законом порядку судимість за вчинення злочину проти власності, на шлях виправлення та перевиховання не став та повторно вчинив нові умисні корисливі злочини.

2 травня 2022 року зайшов до приміщення магазину, помістив у пакет два ноубуки загальною вартістю 5317 гривень, та з викраденим майном намагався покинути місце вчинення злочину. Однак, виконавши усі дії, які вважав необхідними, не зміг довести кримінальне правопорушення до кінця із причин, які не залежали від його волі, оскільки був помічений продавцем магазину, після чого втік із місця вчинення кримінального правопорушення.

Цього ж дня підійшов до касової зони магазину, відкрив шухляду столу, звідки таємно викрав грошові кошти в сумі 33685 гривень.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушеннях визнав повністю та беззастережно, підтвердив викладені в обвинувальному акті обставини. Пояснив, що приїхав до м. Івано-Франківська з м. Шостка, шукаючи притулок від війни, намагався знайти роботу, та якийсь заробіток. Зайшовши до магазину із технікою побачив, що нікого немає, викрав ноутбуки та гроші з каси магазину, думаючи, що залишиться непоміченим. Цивільний позов також визнав повністю. До вчиненого обвинувачений ставиться критично, щиро кається, просить вибачення в потерпілого та просить суд його суворо не карати, запевняючи суд, що такого більше не повториться. Також просить врахувати, що на його утриманні є неповнолітня дитина, яка зараз проживає з бабусею.

Потерпілий подав заяву про розгляд справи у його відсутності. Також вказав, що просить поданий цивільний позов задовольнити в повному обсязі. Щодо визначення обвинуваченому покарання, то згідно норм чинного законодавства.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15, ч.4 ст.185, ч.4 ст. 185 КК України та призначив йому остаточне покарання - 5 (п’ять) років позбавлення волі.

Крім того, суд задовольнив цивільний позов потерпілого та стягнув з обвинуваченого 33685 гривень матеріальної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Вирок винесла суддя Іванна Ковалюк за участю прокурора Кифлюка Р.В.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Івано-Франківський міський суд.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.