У Коломиї нагородили родичів воїнів ОУН-УПА

27 вересня у Коломиї нащадкам повстанців вручили нагороди УПА, які тяжкою працею, боротьбою та кров’ю заслужили їхні родичі.

«Свого часу лицарі ОУН-УПА не отримали ці медалі, але через десятиліття відзнаки таки знаходять якщо не своїх адресатів, то їхніх близьких. Такий проєкт започаткувала "Координаційна рада з вшанування вояків ОУН та УПА". Для Коломийщини це вже друге нагородження. На жаль, не всі медалі були передані. Деяких родичів знайшли, та з ними немає зв’язку. Тому відзнаки їх будуть чекати в Музеї історії міста Коломиї. Але маємо три випадки, коли встановити рідню не вдалось. А можливо її й немає. Адже українські повстанці – були жахом для окупантів. Вороги настільки їх боялись, що знищували цілі сім’ї борців за волю України, намагались стерти будь-яку згадку про них», - повідомив міський голова Богдан Станіславський.

Мер передав навчальним закладам громади та бібліотекам книги про Західноукраїнську Народну Республіку – чотири томи "Енциклопедії ЗУНР".

«Зараз ми по-новому дивимось на минуле. Як і колись, українці знову відстоюють своє право на свободу та незалежність. Не змінився у нас ні ворог, ні його методи боротьби – знищувати все українське. Але нам у спадок залишився незламний дух та сила, які допомагають йти до перемоги», - сказав Станіславський.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.