На Рогатинщині встановлять меморіальну дошку загиблому бійцю Володимиру Кізану

Пам’ять сучасного Героя Володимира Кізана, котрий загинув у боях з московською ордою, увіковічнять меморіальною дошкою. Встановлять її на фасаді Васючинської гімназії імені Романа Левицького нашої громади.

Відповідне рішення 27 вересня ухвалив виконавчий комітет Рогатинської міської ради.

У стінах цього освітнього закладу навчався й зростав майбутній Герой України. Тож жителі округу та освітня родина звернулася з ініціативою у такий спосіб увіковічити пам'ять Захисника.

Відповідним рішенням затверджено встановлення, а також текст меморіальної дошки.

ДОВІДКА.

Володимир Кізан народився 20 жовтня 1984 року в селі Вільхова. Закінчив Васючинську школу і надалі проживав у рідному селі. З 2015 року був учасником бойових дій. Спершу служив у складі 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила, а з 2016 до 2017 — у 53 окремій механізованій бригаді імені князя Володимира Мономаха. Згодом працював далекобійником за кордоном.

24 лютого Володимир Кізан повернувся в Україну і добровольцем вирушив на фронт. Воював сапером 2 окремого стрілецького батальйону у "найгарячіших точках". Героїчно загинув 14 серпня 2022 року під час виконання бойового завдання у селі Павлівка Донецької області. У воїна залишилися мама, батько та двоє братів.

Однокласники та вчителі пам’ятають Володимира Кізана як надійного товариша, спокійного, чуйного хлопця, який ніколи не відмовляв у допомозі і не жалів нічого для друзів. Понад усе любив Україну і свою родину, завжди піклувався про рідних.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.