На Івано-Франківщину приїхав депутат польського Сейму Марек Жонса

Голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук зустрілася з депутатом Сейму Республіки Польща Мареком Жонсою.

Під час зустрічі з Світланою Онищук Марек Жонса засвідчив свою особисту підтримку та підтримку всього польського Сейму щодо вступу України до Європейського Союзу.

З перших днів вторгнення росії він зорганізував допомогу для українських біженців в Перемишлі. За ініціативи пана Марека були створені спеціальні інформаційні пункти для українських жінок у Польщі, аби кожна з них могла отримати достовірну та перевірену інформацію. Також за його сприяння вдалося отримати сучасне медичне обладнання, яке врятувало вже не одне життя українців.

Також завдяки Мареку Жонсі наша область отримала гуманітарну допомогу з Польщі, Німеччини, Франції, Швеції, Монако та Ірландії, яку відтак відправляли в Київську, Харківську, Чернігівську, Миколаївську, Черкаську та Дніпропетровську області.

Під час зустрічі очільниця Прикарпаття та депутат обговорили можливості створення в області центру соціально-психологічної реабілітації для військових, адже регіон має потужні рекреаційні ресурси.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.