Прикарпатець, який роздавив товариша по чарці, отримав 3 роки ув’язнення

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок прикарпатцю, який вчинив вбивство через необережність.

8 листопада 2021 року обвинувачений із загиблим вживали спиртні напої в будинку. Між ними виник конфлікт на побутовому ґрунті, обвинувачений завдав потерпілому декількох ударів, від чого той впав і потягнув за собою обвинуваченого. Чоловік упав зверху усім тілом на нього, стиснувши при цьому грудну клітку в нижній третині, не маючи на меті умисного заподіяння тілесних ушкоджень, спричинивши останньому важкі тілесні ушкодження. Зокрема, у загиблого множинні переломи ребер, розрив печінки, розриви інших внушрішніх органів.

Згідно висновку експерта від 14.03.2022 року при судово-медичному дослідженні трупа смерть настала від травматичного шоку внаслідок травм численних ділянок тіла. Можливість спричинення тілесних ушкоджень загиблому в результаті одномоментного падіння останнього на площині з ударом до твердої поверхні виключається.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.119 КК України визнав повністю та підтвердив обставини вчиненого. Надав суду показання, що не хотів щоб так сталось, вину у вчиненні вбивства через необережність повністю визнає. Він повідомив, що під час святкування вони посварились, почали шарпати один одного, почали битися, він вдарив загиблого, при падінні ліктями вдарився йому в грудну клітку, впав зверху на нього, потім заспокоїлись, встали, ще випили алкоголю, після чого він пішов додому. Потім на наступні дні він приходив до загиблого, однак двері були закриті. У вчиненому щиро розкаюється, не хотів всього цього.

Потерпіла в судовому засіданні просила призначити суворе покарння обвинуваченому.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.119 КК України та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки.

Вирок винесла суддя Наталія Махно за участю прокурора Юркевича Р.М.

На вирок може бути подано апеляційну скаргу до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. У випадку неподання апеляційної скарги, вирок набирає законної сили після закінчення встановлених строків апеляційного оскарження.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.