Прикарпатець, у якого знайшли пакет з амфетаміном, відбувся умовним терміном

Косівський районний суд виніс вирок прикарпатцю, який вчинив незаконне придбання та зберігання психотропних речовин у великому розмірі без мети збуту.

22 березня 2022 року обвинувачений, маючи прямий умисел на незаконне придбання та зберігання без мети збуту психотропних речовин - амфетаміну, за допомогою засобів електронного зв’язку через месенджер «Telegram» сконтактував, із невстановленою досудовим розслідуванням особою, та висловив бажання придбати, шляхом отримання поштою пакунку із психотропною речовиною - амфетаміном.

25 березня обвинувачечний отримав пакунок у поштовому відділенні в смт. Яблунові Косівського району.

25 березня під час перевірки документів у обвинуваченого на блокпосту, який перебував в стані алкогольного і наркотичного сп’яніння, було виявлено і вилучено поліетиленовий пакет з порошкоподібною речовиною білого кольору, яка відповідно до висновку експерта від 04.04.2022, містить психотропну речовину, обіг якої обмежено амфетамін в кількості 3,2977 грама, що є великим розміром (від 1,5 г до 15 г).

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав повністю. Він пояснив, що того дня їхав на скутері з товаришем, їх було зупинено працівниками поліції, оскільки вони перебували в нетверезому стані та вказану речовину, яку він зберігав у себе було вилучено. У вчиненному щиро розкаюється та просить суворо не карати.

Крім визнання вини самим обвинуваченим, його винуватість доводиться зібраними та дослідженими в судовому засіданні доказами.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2ст.309 КК України та призначити йому покарання у виді 2 (двох) років позбавлення волі. В силу ст.75 КК України звільнив засудженого від відбування призначеного покарання, якщо він протягом одного року не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки.

Вирок винесла суддя Марія Крилюк за участю прокурора Бойчука Т.Я.

Апеляційна скарга на вирок може бути подана до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.