Працівниця поштового відділення, яка привласнила 187 тисяч гривень, відбулась умовним терміном

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок уродженці с. Семаківці Коломийського району, яка привласнила чуже майно, яке було ввірене їй та перебувало у її віданні та підробила офіційний документ, який видається підприємством.

У березні 2018 року обвинувачену прийняли на роботу на посаду касира пункту надання фінансових послуг. Вона отримувала перекази, та/або видавала отримувачам суми переказу готівкою; видавала перекази готівкою клієнтам фізичним особам, які є резидентами України, здійснювала повернення переказів клієнтам, або редагувала реквізити отримувача переказу; провадила ідентифікацію клієнтів фізичних осіб.

15 лютого 2020 року, обвинуваченій в силу виконання посадових обов`язків стало відомо про переказ коштів. Усвідомлюючи протиправний та суспільно-небезпечний характер своїх дій, вона роздрукувала заяву на видачу готівки та шляхом проставляння підпису від імені отримувачки, вилучила з каси грошові кошти у сумі 925 гривень, які привласнила та використала на особисті потреби, чим спричинила останній матеріальну шкоду на вказану суму.

Аналогічним чином вона привласнювала перекази з лютого до вересня 2020 року. Всього привласнила переказів на загальну суму 187 тисяч гривень.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена визнала себе винуватою у вчиненні інкримінованого їй злочину в повному обсязі, погодилася зі всіма кваліфікуючими ознаками кримінального правопорушення за обставин, викладеними у обвинувальному акті.

У вчиненому щиро розкаюється, просить взяти до уваги, що на той час у неї в сім"ї склалися складні матеріальні обставини, оскільки залишилася з двома дітьми без допомоги чоловіка і тому вирішила вчинити вищевказані дії. Пізніше працедавець відшкодував шкоду потерпілій особі, а вона вживає заходи щодо повернення грошей йому. На даний час повернута більша частина коштів.

Також просить взяти до уваги наявність на утриманні двох неповнолітніх дітей та суворо не карати.

Потерпіла в судове засідання не з’явилася, подала заяву про розгляд справи в її відсутності, вказала що будь-яких претензій до обвинуваченої не має, шкоду спричинену кримінальним правопорушенням їй відшкодовано в повному обсязі, щодо міри покарання обвинуваченій покладаєтья на погляд суду.

Суд визнав обвинувачену винуватою та призначив остаточне покарання - три роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій - строком на два роки. На підставі ст. 75 КК України, звільнив її від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік.

Вирок виніс суддя Володимир П’ятковський за участю прокурора Книгиницького І.В.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.