Керівник франківського турагентства організував канал виїзду за кордон військовозобов’язаних

СБУ встановила, що керівник туристичного агентства з Івано-Франківська організував канал нелегального виїзду за кордон військовозобов’язаних, які бажали ухилитися від призову за мобілізацією.

За сприяння в перетині державного кордону фігурант брав 6 тисяч доларів з одного призовника.

«За оперативними даними, своїм клієнтам зловмисник обіцяв, що за долю від оборудки службові особи в прикордонному пункті пропуску «не помітять» перетину кордону військовозобов’язаними. Правоохоронці затримали фігуранта в Закарпатській області після отримання ним 6 тис. доларів за перевезення через державний кордон України особи призовного віку. Одночасно з цим, у Волинській області відбулося затримання клієнтів зловмисника. Під час перетину кордону правоохоронці зупинили легковий автомобіль, водій якогоперевозив чотирьох осіб призовного віку», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

Під час обшуків, проведених за адресами туристичногоагентствата місця проживання фігуранта, правоохоронці вилучили:

  • - кошти, ймовірно отримані від проведення оборудки;
  • - комп’ютери та мобільні телефони;
  • - документи туристичногоагентстваз доказами протиправної діяльності.

Фігуранту повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, що передбачено ч. 3 ст. 332 КК України. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За вчинення цього злочину на фігуранта очікує позбавленням волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування, в межах якого правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до незаконного переправленняпризовників через державний кордон.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.