Прикарпатець, який вкрав авто у Долині, відбувся умовним терміном

Долинський районний суд виніс вирок прикарпатцю, який вкрав автомобіль у м.Долині.

У ніч з 3 на 4 листопада 2017 року близько 04.00 обвинувачений підійшов до автомобіля ВАЗ 21099-20, ячкий стояв у м.Долині. За допомогою кишенькового ножа, відчинив замок дверцят водія та таким чином проник в салон автомобіля. Перебуваючи в салоні автомобіля, обвинувачений шляхом з’єднання проводу стартера з проводами акумуляторної батареї запустив двигун автомобіля, та поїхав з м. Долини тим самим незаконно заволодів транспортним засобом. У подальшому розпорядився викраденим авто на власний розсуд.

Внаслідок протиправних дій обвинуваченого потерпілому спричинено матеріальну шкоду на загальну суму майже 78 тис. гривень.

26 серпня 2022 року укладено угоду про визнання винуватості, згідно якої сторони узгодили, що за скоєння даного кримінального правопорушення обвинуваченому призначається покарання за ч.1 ст. 289 КК України у виді обмеження волі на строк 3 роки. Крім цього, враховуючи тяжкість вчиненого, особу обвинуваченого, обставини, які пом’якшують покарання підозрюваного, сторони погоджуються на звільнення його від відбування покарання з випробуванням.

Суд бере до уваги той факт, що узгоджені сторонами вид і міра покарання є відповідними ступеню тяжкості кримінального правопорушення та характеристиці особи обвинуваченого. Обставинами, які пом’якшують покарання обвинуваченого, є щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України та призначив йому узгоджене сторонами покарання у виді обмеження волі на строк 3(три) роки. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 1(один) рік.

Вирок виніс суддя Володимир Тураш за участю прокурора Андрейчук Ю.М.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. В разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.