Пенсіонерка з Рогатинщини, яка виростила макову плантацію, відбулась умовним терміном

Рогатинський районний суд виніс вирок пеосіонерці з Рогатинщини, яку звинуватили у незаконному вирощуванні снотворного маку в кількості п’ятисот і більше рослин.

Обвинувачена на присадибній ділянці, якою вона користується протягом останніх дванадцяти років, незаконно посіяла та вирощувала, без мети збуту, снотворний мак.

20 липня 2022 року поліцейськими відділення поліції №4 (м.Рогатин) виявлено та вилучено рослини маку в кількості 661 рослина, які є нарковмісними рослинами Мак снотворний.

Обвинувачена в судовому засіданні визнала себе винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.310 КК України, за обставин, які викладені в обвинувальному акті. Суд визнав недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин провадження, які ніким з учасників процесу не оспорюються. Дослідження фактичних обставин справи було обмежено допитом обвинуваченої.

У судовому засіданні обвинувачена надала показання про те, що на присадибній земельній ділянці, що належить її дочці, посіяла кілька рядків маку та вирощувала їх. Мак посіяла для власних потреб. У вчиненому щиро розкаялася, просила суворо не карати.

Суд визнав жінку винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.310КК України та призначити покарання із застосуванням ч.1ст.69КК України у виді позбавлення волі на строк 1 (один) рік та 6 (шість) місяців. На підставі ст. 75 КК України звільнив її від відбування покарання у виді позбавлення волі на строк 1 (один) рік та 6 (шість) місяців з випробуванням з іспитовим строком на 1 (один) рік.

Вирок виніс суддя Руслан Могила за участю прокурора Шувар М.Т.

Апеляційна скарга на вирок може бути подана до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.