Жителя Долини, у якого знайшли амфетамін, оштрафували на 17 тисяч гривень

Долинський районний суд виніс вирок прикарпатцю, у якого знайшли психотропну речовину амфетамін.

11 серпня 2022 року близько 14.30 обвинувачений на стежці між стадіоном та приміщенням котельні, що знаходиться на території Долинського Ліцею «Науковий» Долинської міської ради, що по вул. Грушевського, 24 в м.Долині, знайшов поліетиленовий зіп-пакет, в якому був ще один такий пакет з порошкоподібною речовиною, схожою на психотропну речовину амфетамін. Так як він раніше вживав психотропні та наркотичні речовини, то вирішив знахідку забрати і використати для власного споживання, тому поклав пакет до лівої кишені спортивної куртки і направився до стадіону «Нафтовик». Там близько 14.45 год. був зупинений працівниками поліції, яким, на їх пропозицію видати заборонені речі, добровільно видав знайдений поліетиленовий пакет з порошкоподібною речовиною, схожою на психотропну речовину амфетамін. Таким чином, обвинувачений незаконно придбав та зберігав без мети збуту для власного споживання психотропну речовину, що згідно висновку експерта від 22.08.2022 року є речовиною, обіг якої обмежено амфетамін, загальною кількістю 0,5431 грам.

25 серпня 2022 року між прокурором Долинського відділу Калуської окружної прокуратури Івано-Франківської області Тепчуком В.В. та підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості, згідно з якою підозрюваний під час досудового розслідування повністю визнав свою вину у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1ст. 309 КК України, а саме: в незаконному придбанні та зберіганні психотропної речовину без мети збуту, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю кримінального проступку.

Сторони узгодили призначення обвинуваченому покарання в межах, встановлених санкцією ч. 1 ст. 309 КК України, а саме у вигляді штрафу в розмірі 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 грн.

Суд визнав обвинуваченого винуватим та затвердив угоду, призначивши йому узгоджене сторонами покарання у вигляді штрафу в розмірі 1 000 (однієї тисячі) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 (сімнадцять тисяч) гривень.

Вирок виніс суддя Іван Лицур за участю прокурора Романіва М.В.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. В разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.