Шахраї ошукали прикарпатців на 120 тисяч гривень

Фото ілюстративне

Зловмисники не припиняють викрадати гроші з рахунків у довірливих громадян. Днями від афериста постраждала мешканка Коломийщини. Майже 100 тисяч гривень за лічені хвилини зняв шахрай з її банківської карти. Без заощаджень і без омріяного смартфона залишилась і мешканка Косівщини, яка хотіла придбати техніку в сумнівному онлайн-магазині.

До коломийський правоохоронців звернулась 31-річна місцева мешканка. Жінка розповіла, що постраждала від невідомих шахраїв.

«Як вдалося з’ясувати правоохоронцям, заявниця знайшла в одній із соціальних мереж посилання на сайт з інформацією про швидке переоформлення банківських документів. Довірлива жінка зайшла на підозрілий ресурс та ввела персональні й банківські дані. А уже буквально за кілька хвилин з її рахунку невідомі зняли майже 100 тисяч гривень. Потерпіла спершу намагалась повернути кошти через банк. Та коли зрозуміла, що все марно, звернулась до поліцейських», - повідомили у поліції.

А майже 23 000 гривень втратила мешканка Косівщини, здійснивши необачну покупку в онлайн-магазині. Жінка хотіла придбати смартфон. Знайшла в одній із соціальних мереж онлайн-магазин та оплатила одразу всю вартість телефону. Опісля «продавець» перестав виходити на зв’язок, смартфон жінка так і не отримала.

Правоохоронці звертаються до власників карткових рахунків:

  • не повідомляйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку.
  • Працівники фінансових установ ніколи не перевіряють ваші персональні дані.
  • Не потрібно розголошувати коди, які приходять вам на ваш мобільний номер, і не набирайте на вашому телефоні невідомі вам комбінації цифр.
  • А купуючи товари в Інтернет-мережі, уникайте попередньої сплати за покупку і використовувати систему оплати після її прибуття.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.