На Івано-Франківщині молодий житель Рівненщини обікрав родичів

19-річний мешканець Рівненської області, який перебуває на іспитовому строці, вчинив черговий злочин на Прикарпатті – обікрав помешкання родичів.

За допомогою до галицьких поліцейських звернулась мешканка Бурштинської територіальної громади. Жінка повідомила, що з її помешкання викрадено грошові кошти та мобільний телефон.

«Завдяки злагодженій роботі співробітники поліції затримали правопорушника на межі з Львівською областю, коли той намагався покинути Прикарпаття. Йдеться про 19-річного родича потерпілої, котрий напередодні гостював у неї. При поверхневому огляді у затриманого вилучено частину грошей та мобільний пристрій. Чоловік у минулому судимий за ряд злочинів та наразі перебуває на іспитовому строці», - повідомили у поліції.

Дії фігуранта кваліфіковано за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану). Затриманому вирішується питання повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Нагадуємо, що законодавством посилено відповідальність за вчинення майнових злочинів. Будь-які крадіжки, вчинені в умовах воєнного стану, прирівнюються до тяжких злочинів. За це передбачено покарання – до 8 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.