Калушанин, який скоював крадіжки та грабежі, отримав більше трьох років тюрми

Калуський міськрайонний суд завершив розгляд кримінальної справи про обвинувачення 39-річного калушанина, який у 2019-2020 скоював крадіжки, грабежі із проникненням у дачний будинок та підсобне приміщення.

Згідно матеріалів справи у березні 2019 року знайома обвинуваченого передала банківську карту та попросила його купити сигарети, назвавши пін-код до картки. Обвинувачений з банкомату таємно викрав з карти грошові кошти в сумі 7000,00 гривень, спричинивши потерпілій матеріальну шкоду на вказану суму.

Продовжуючи злочинну діяльність, обвинувачений під приводом попити води разом із своєю співмешканкою та її дітьми зайшов на територію домогосподарства в м. Калуші. Звідки з відчиненого гаражу, таємно викрав бензопилу марки «STIHL MS 362», яку заховав за територією домоволодіння, а через певний час забрав її та розпорядився нею на власний розсуд. Своїми злочинними діями спричинив потерпілому матеріальну шкоду на суму 1699,00 гривень.

У квітні 2019 обвинувачений зайшов на територію дачного масиву в м. Калуші, де шляхом розбиття скла дерев’яного вікна проник до дачного будинку і таємно викрав столові виделки, чашки, чарки та інше столове приладдя. Викраденим майном розпорядився на власний розсуд, завдавши потерпілій матеріальну шкоду на загальну суму 844,16 грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, у травні 2019 чоловік шляхом злому навісних замків вхідних дверей проник до підсобного приміщення на території домоволодіння в м. Калуші, звідки таємно викрав роторний насос, шатуни мотора гідрокомпенсатор двигуна та інше майно, спричинивши потерпілому матеріальну шкоду на загальну суму 9 173,00 гривні.

У грудні 2020 обвинувачений на загальній кухні гуртожитку м. Калуші зустрів потерпілого, з яким виникла суперечка. В ході суперечки обвинувачений вирвав із руки потерпілого мобільний телефон марки "Huawei Y6 2018", та розпорядився ним на власний розсуд, спричинивши потерпілому матеріальну шкоду на загальну суму 1770 грн.

У судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні кримінальних правопорушень визнав та пояснив, що всі інкриміновані йому кримінальні правопорушення вчинені ним, при обставинах, як зазначено в обвинувальних актах, розкаюється у вчиненому, просив його суворо не карати.

Суд, дослідивши всі обставини кримінального провадження вирішив призначити покарання обвинуваченому у виді позбавлення волі терміном на 3 роки 3 місяці.

Одночасно вирішив стягнути на користь Івано-Франківського НДЕКЦ - 10 859,45 грн. витрат за проведення експертиз, а на користь потерпілої - 6000,00 грн матеріальної шкоди і 10 000,00 грн моральної шкоди.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.