На Івано-Франківщині оптимізують мережу лікарень

Івано-Франківщину відвідав заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко. Він зустрівся з місцевою владою, а також побував в кількох закладах охорони здоров'я області, а саме в Івано-Франківській міській клінічній лікарні 1, Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні та Галицькій лікарні.

Метою візиту було проаналізувати та обговорити модель Івано-Франківського госпітального округу. Власне, одним із етапів реформування системи охорони здоров’я і є формування спроможної мережі лікарень.

Як зазначив заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко, при створенні спроможної мережі мова не йде про закриття лікувальних закладів, які залишаться поза нею, адже ці лікарні й надалі контрактуватимуться з НСЗУ.

Спроможна мережа будуватиметься за принципом госпітальних округів, які поділятимуться на кластери. А це, своєю чергою, оптимізує лікувальну мережу та зосередить високоспеціалізовані медичні послуги в потужніших лікарнях, які відповідають всім вимогам та матимуть все необхідне обладнання для діагностики та лікування.

"Саме створення спроможної мережі лікарень дозволить забезпечити наших краян якісними медичними послугами, які відповідають міжнародним стандартам та практика. Адже при її формуванні враховували конкурентоспроможність лікарень зібравши статистичні дані з урахуванням оптимального часу довезення пацієнтів до лікарні, кількість мешканців, потужності закладів охорони здоров'я та можливості перепрофілювання під ключові медичні сервіси, з метою покращення якості та доступності медичної допомоги - каже директор Департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.