Апеляційний суд залишив під вартою волонтерів, яких звинуватили у продажу гуманітарки

7 вересня Івано-Франківський апеляційний суд розглянув у відкритих судових засіданнях апеляційні скарги захисників 40-річного засновника благодійного фонду та його 36-річного спільника на ухвали слідчого судді Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 27 серпня 2022 року про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Чоловіки затримані за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України.

«Затримані, як волонтери, ввозили з-за кордону спорядження та автомобілі та продавали їх замість передачі до військових частин. Прибуток від торгівлі розподіляли між собою. Гуманітарну допомогу (військова амуніція, автомобілі та інше майно) вони продавали через торгові точки та інтернет-сторінки в соціальних мережах. Серед покупців — громадські організації та волонтери, які своєю чергою передавали їх військовим», - повідомили в Івано-Франківському апеляційному суді.

Ухвалами суддів Івано-Франківського апеляційного суду апеляційні скарги захисників підозрюваних залишені без задоволення, ухвали слідчого судді Івано-Франківського міського суду залишені без змін.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.